logoEN.png

Doctor Dog

Consideram ca sterilizarea trebuie sa fie accesibila tuturor, in asa fel sa micsoram numarul populatiei animalelor din strada. Dupa cum arata experienta, in fiecare an apar tot mai multi catelusi si motani in strazi, iar doritori sa ii ia acasa tot mai putini. Una dintre metode de rezolvare a acestei probleme este sterilizarea animalelor de companie. Activistii si clinici veterinare din orasul Chisinau lanseaza proiectul de sterilizare la pret redus – DOCTOR DOG. Pentru a beneficia de tarifele reduse este necesara o inregistrarea prealabila prin intermediul formularului de mai jos, dupa care veti primi un raspuns unde si la care clinica veterinara sunteti programat.

Doctor Dog - facebook

INGRID BOOIJ, FONDATOAREA ORGANIZAȚIEI ”REMI MOLDOVA” ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA IALOVENI (3-4 MARTIE 2017)

 

Urmare unui șir de acțiuni întreprinse de tineri voluntari în colaborare cu echipa Primăriei Ialoveni, problema maidanezilor a devenit subiectul unui proiect cu susținere internațională.

Astfel, Primăria Ialoveni va fi susținută de organizația, „Remi Moldova”, fondată de câțiva medici veterinari din Olanda, care se vor ocupa de problema câinilor vagabonzi din orașul nostru. La începutul lunii martie reprezentanții organizației au efectuat o vizită de documentare la Ialoveni. La 4 martie, a fost desfășurat și un atelier de lucru, cu participarea doamnei Ingrid Booij, fondatoarea “Remi Moldova”, reprezentanții primăriei Ialoveni și tinerii voluntari, care au lansat inițiativa civică.

Inițierea colaborării cu această organizaţie se datorează în mare parte doamnei Ana Tomsa, băştinaşa noastră stabilită în Londra. Iniţial, doamna Ingrid Booij, fondatoarea “Remi Moldova”, a selectat altă localitate în care să-şi desfăşoare activitatea, însă insistenţa Anei, disponibilitatea de colaborare a administraţiei publice locale din Ialoveni şi dedicația tinerilor voluntari, au făcut posibilă iniţierea proiectului în oraşul Ialoveni.

Pentru implementarea proiectului, Primăria oraşului Ialoveni a asigurat amenajarea unui spaţiu cu toate condiţiile necesare pentru a fi efectuate operaţiile de sterilizare a câinilor şi un loc cu cuşti speciale, unde aceştia vor fi adăpostiţi pe parcursul recuperării.

Sterilizarea va fi efectuată de medici veterinari din Olanda, aceştia împreună cu câţiva voluntari, vor veni în luna mai în Ialoveni şi pe parcursul unei luni de zile vor efectua operaţiile de sterilizare a câinilor, de asemenea aceştia vor vaccina câinii anti rabie.

La etapa actuală urmează o companie de informare a locuitorilor oraşului Ialoveni despre iniţierea proiectului de prindere şi sterilizare a câinilor. Un bonus din partea proiectului este şi sterilizarea gratis a câinilor din gospodării, desigur la dorinţa stăpânilor patrupezilor.

Echipa Primăriei Ialoveni este foarte recunoscătoare tinerilor voluntari, care depun eforturi pentru soluționarea problemei câinilor maidanezi într-o manieră civilizată și umană.

Despre inițiativa civică vă puteți documenta și accesînd link-urile de mai jos:

YouTube

Facebook

---

Январь 2017г.

Уважаемые жители Вадул-луй-Водэ,

Фонд Реми Молдова проводил свою благотворительную деятельность в вашем городе с 2012г. За это время мы стерилизовали более 400 бродячих собак.

Стерилизация - это самый гуманный и цивилизованный способ контроля популяции бездомных животных.

Реализация проекта по стерилизации бродячих собак в Молдове для голландской организации возможна только при условии тесного сотрудничества с местным населением, местными организациями и органами власти.

Мы очень сожалеем, но из-за отсутствия такого сотрудничества и поддержки мы больше не можем продолжать наш проект по стерилизации бродячих собак в вашем городе.

Надеемся, что в будущем ситуация изменится, и мы снова возобновим свою деятельность в вашем прекрасном городе.

Мы хотим отметить, что проект Зимнего кормления для бродячих собак мы будем продолжать и в 2017-2018гг., так как в этом направлении у нас налажены хорошие контакты и сотрудничество на местном уровне.

Фонд Реми Молдова